Kocabaş Yağcılık
HOŞ GELDİNİZ! KOCABAŞ YAĞCILIK İLE ALIŞVERİŞE HEMEN BAŞLAYIN
Menü

İADE VE DEĞİŞİM

İşlem yapmak istediğiniz ürün veya ürünleri içerisinde firmamızın düzenlemiş olduğu faturanız ve iade sebebinizi içeren bir not ile iade etmeniz gerekmektedir. İade şartlarına uygun bir şekilde tarafımıza ulaştırılmış ise iade işlemi başlatılır. Gelen ürün öncelikle İade&Değişim Bölümü tarafından incelenir, gerekir ise ürünün yetkili servisine ya da tedarikçi firmaya test etmeleri için gönderilir. Bu işlemin süresi 14 iş günü içerisinde değişmektedir. İade onaylandıktan sonra ücret tarafınıza iade edilir.



about

TÜKETİCİ HAKLARI – CAYMA – İPTAL İADE KOŞULLARI
 
GENEL:
  1. Kullanmakta olduğunuz web sitesi üzerinden elektronik ortamda sipariş verdiğiniz takdirde, size sunulan ön bilgilendirme formunu ve mesafeli satış sözleşmesini kabul etmiş sayılırsınız.
  2. Alıcılar, satın aldıkları ürünün satış ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği (RG:27.11.2014/29188) hükümleri ile yürürlükteki diğer yasalara tabidir.
  3. Ürün sevkiyat masrafı olan kargo ücretleri alıcılar tarafından ödenecektir.
  4. Satın alınan her bir ürün, 30 günlük yasal süreyi aşmamak kaydı ile alıcının gösterdiği adresteki kişi ve/veya kuruluşa teslim edilir. Bu süre içinde ürün teslim edilmez ise, Alıcılar sözleşmeyi sona erdirebilir.
  5. Satın alınan ürün, eksiksiz ve siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgesi, kullanım klavuzu gibi belgelerle teslim edilmek zorundadır.
  6. Satın alınan ürünün satılmasının imkansızlaşması durumunda, satıcı bu durumu öğrendiğinden itibaren 3 gün içinde yazılı olarak alıcıya bu durumu bildirmek zorundadır. 14 gün içinde de toplam bedel Alıcı’ya iade edilmek zorundadır.
 
SATIN ALINAN ÜRÜN BEDELİ ÖDENMEZ İSE:
  1. Alıcı, satın aldığı ürün bedelini ödemez veya banka kayıtlarında iptal ederse, Satıcının ürünü teslim yükümlülüğü sona erer.
 
KREDİ KARTININ YETKİSİZ KULLANIMI İLE YAPILAN ALIŞVERİŞLER:
  1. Ürün teslim edildikten sonra, alıcının ödeme yaptığı kredi kartının yetkisiz kişiler tarafından haksız olarak kullanıldığı tespit edilirse ve satılan ürün bedeli ilgili banka veya finans kuruluşu tarafından Satıcı’ya ödenmez ise, Alıcı, sözleşme konusu ürünü 3 gün içerisinde nakliye gideri SATICI’ya ait olacak şekilde SATICI’ya iade etmek zorundadır.
 
ÖNGÖRÜLEMEYEN SEBEPLERLE ÜRÜN SÜRESİNDE TESLİM EDİLEMEZ İSE:
  1. Satıcı’nın öngöremeyeceği mücbir sebepler oluşursa ve ürün süresinde teslim edilemez ise, durum Alıcı’ya bildirilir. Alıcı, siparişin iptalini, ürünün benzeri ile değiştirilmesini veya engel ortadan kalkana dek teslimatın ertelenmesini talep edebilir. Alıcı siparişi iptal ederse; ödemeyi nakit ile yapmış ise iptalinden itibaren 14 gün içinde kendisine nakden bu ücret ödenir. Alıcı, ödemeyi kredi kartı ile yapmış ise ve iptal ederse, bu iptalden itibaren yine 14 gün içinde ürün bedeli bankaya iade edilir, ancak bankanın alıcının hesabına 2-3 hafta içerisinde aktarması olasıdır.
 
ALICININ ÜRÜNÜ KONTROL ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜ:
  1. Alıcı, sözleşme konusu mal/hizmeti teslim almadan önce muayene edecek; ezik, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı mal/hizmeti kargo şirketinden teslim almayacaktır. Teslim alınan mal/hizmetin hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. ALICI , Teslimden sonra mal/hizmeti özenle korunmak zorundadır. Cayma hakkı kullanılacaksa mal/hizmet kullanılmamalıdır. Ürünle birlikte Fatura da iade edilmelidir.
 
CAYMA HAKKI:
  1. ALICI; satın aldığı ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, SATICI’ya aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir.
 
  1. SATICININ CAYMA HAKKI BİLDİRİMİ YAPILACAK İLETİŞİM BİLGİLERİ:
ŞİRKET
ADI/UNVANI:
ADRES:
EPOSTA:
TEL:
FAKS:
 
CAYMA HAKKININ SÜRESİ:
  1. Alıcı, satın aldığı eğer bir hizmet ise, bu 14 günlük süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz.
  2. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ ya aittir.
  3. Cayma hakkının kullanılması için 14 (ondört) günlük süre içinde SATICI’ ya iadeli taahhütlü posta, faks veya eposta ile yazılı bildirimde bulunulması ve ürünün işbu sözleşmede düzenlenen “Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler” hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır.
 
CAYMA HAKKININ KULLANIMI:
  1. 3. kişiye veya ALICI’ ya teslim edilen ürünün faturası, (İade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise, iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.)
  2. İade formu, İade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
 
İADE KOŞULLARI:
  1. SATICI, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve ALICI’yı borç altına sokan belgeleri ALICI’ ya iade etmek ve 20 günlük süre içerisinde malı iade almakla yükümlüdür.
  2. ALICI’ nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa ALICI kusuru oranında SATICI’ nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür. Ancak cayma hakkı süresi içinde malın veya ürünün usulüne uygun kullanılması sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan ALICI sorumlu değildir.
  3. Cayma hakkının kullanılması nedeniyle SATICI tarafından düzenlenen kampanya limit tutarının altına düşülmesi halinde kampanya kapsamında faydalanılan indirim miktarı iptal edilir.
 
CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER:
  1. ALICI’nın isteği veya açıkça kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ve geri gönderilmeye müsait olmayan, iç giyim alt parçaları, mayo ve bikini altları, makyaj malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallar, ALICI’ya teslim edilmesinin ardından ALICI tarafından ambalajı açıldığı takdirde iade edilmesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan ürünler, teslim edildikten sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan ürünler, Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınlara ilişkin mallar, Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallar, ile ses veya görüntü kayıtlarının, kitap, dijital içerik, yazılım programlarının, veri kaydedebilme ve veri depolama cihazlarının, bilgisayar sarf malzemelerinin, ambalajının ALICI tarafından açılmış olması halinde iadesi Yönetmelik gereği mümkün değildir. Ayrıca Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin cayma hakkının kullanılması da Yönetmelik gereği mümkün değildir.
  2. Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, iç giyim ürünleri, mayo, bikini, kitap, kopyalanabilir yazılım ve programlar, DVD, VCD, CD ve kasetler ile kırtasiye sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit vb.) iade edilebilmesi için ambalajlarının açılmamış, denenmemiş, bozulmamış ve kullanılmamış olmaları gerekir.
 
TEMERRÜT HALİ VE HUKUKİ SONUÇLARI
  1. ALICI, ödeme işlemlerini kredi kartı ile yaptığı durumda temerrüde düştüğü takdirde, kart sahibi banka ile arasındaki kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyeceğini ve bankaya karşı sorumlu olacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara başvurabilir; doğacak masrafları ve vekâlet ücretini ALICI’dan talep edebilir ve her koşulda ALICI’nın borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde, ALICI, borcun gecikmeli ifasından dolayı SATICI’nın uğradığı zarar ve ziyanını ödeyeceğini kabul eder.
 
ÖDEME VE TESLİMAT
  1. Banka Havalesi veya EFT (Elektronik Fon Transferi) yaparak, …………, ………, bankası hesaplarımızdan (TL) herhangi birine yapabilirsiniz.
  2. Sitemiz üzerinden kredi kartlarınız ile, Her türlü kredi kartınıza online tek ödeme ya da online taksit imkânlarından yararlanabilirsiniz. Online ödemelerinizde siparişiniz sonunda kredi kartınızdan tutar çekim işlemi gerçekleşecektir.

Zeytinyağı Çeşitleri Nelerdir? 

 

Şifa kaynağı olduğu artık herkes tarafından bilinen, enfes yemeklere en güzel imzayı atan zeytinyağı çeşitleri elde ediliş yöntemlerine göre farklı şekillerde sınıflandırılır. Tat, renk, doku, koku ve diğer belirleyiciler ile etmenlerinde değişiklik olan zeytinyağı çeşitleri farklılık göstermektedir. Zeytinyağı çeşitlerini belirme de elde edilme yöntemi, asit düzeyi ve hasat durumu önemlidir.

Her bir işlem zeytin için ayrı bir yolculuk ve tat alma şeklidir. Zeytinyağı çeşitleri benzersiz özellikleri ile damaklara uygun lezzetler bu işlemler sonrasında gerçekleşir. Farklılıklar, farklı tat beklentileri ya da kullanım şekilleri nedeni ile de önemlidir. Hafif zeytinyağı sevenler ya da baskın tat tercih edenler için birçok seçenek bulunur. Bu seçeneklerden kendi damak tadınıza uygun olanı seçerek, sofralarınızda lezzetli tatlar oluşturabilirsiniz. Şimdi sizler için zeytinyağı çeşitleri hakkında bilgi vereceğiz.

Natürel Zeytinyağı

Rengi sarıdan yeşile doğru kayan, doğal yöntemlerle, kimyasal işlem kullanılmadan elde edilen yağ türüdür. Bu yağlarda yoğun bir zeytin tadını hissedersiniz. Bu özel ve şifalı yağ asit oranına göre Natürel Sızma ve Natürel Birinci Sızma olarak ikiye ayrılır.

Asit oranı en yüksek %0,8 olan yağlar Natürel Sızma olarak sınıflandırılırlar. Boğazda baskın bir tat bırakan bu ürünler, şifa ve doğallığı nedeni ile tercih edilen bir yağ türüdür.

Natürel Birinci Zeytinyağı ise, doğal zeytinden, mekanik yöntemlerle elde edilmektedir. Oleik asit oranı ise maksimum %2 olarak belirleyici etmendir. Natural zeytinyağına oranla tadı biraz da hafif ve kokusu daha azdır. Lezzet olarak benzerlik göstermekle birlikte baskın tadı uzaktır.

Riviera Zeytinyağı

Daha çok tercih edilen, rafine ve natürel zeytinyağlarının birleşimi ile oluşmaktadır. Sevilen bir tat ve kokuya sahiptir. Asit oranı %1,5 civarındadır. Sıcak, zeytinyağlı yemeklerde kullanılan, rahatsız bir tat bırakmayan, kullanım oranı da oldukça yüksek olan bir yağ türüdür.

Yemeklerde daha çok zeytinyağı kullanmak isteyen, sağlıklı tüketimden yana olan kullanıcılar için idealdir. Piyasada da en yüksek oranda bulunan yağ türüdür. Sıcak yemekler için ideal bir moleküler yapıya sahiptir. Zeytinyağlılarda özellikle tercih edilir ve enfes bir tat bütünleşmesi sağlar.

Rafine Zeytinyağı

Rafine işlemi uygulanarak, zeytinin temel yapısı bozulmadan elde edilen zeytinyağı türü olarak karşımıza çıkar. Olukça düşük (%0,3) bir asit oranına sahiptir. Bu tip zeytinyağı birçok alanda ve kişi tarafından rahatlıkla tercih edilir ve kullanılır.

Damak tadı olarak baskın zeytinyağını sevmeyen, tercih etmeyen kullanıcılar için ideal bir üründür. Rafine işlemleri ile yağda bulunan oleik asit türevi düşürülür. Aslında ne kadar özellik kaybı o kadar işlem anlamına gelse de, bu yağ türü de şifasını özünde saklamaktadır.

Taş Baskı Zeytinyağı

Oldukça eski, şuan ender kullanılan ancak en doğal zeytinyağı üretim tekniğidir. Silindir şeklinde taşların arasında meyvelerin sıkılmasıyla elde edilen yağ türüdür. Özellikle Ayvalık bölgesinde yaygın olan bu teknik, zeytine has buruk bir tat ile sonuçlanır.

Zeytinin harika tarihi yolculuğunda kullanılan ilk yöntem olma özelliğine sahip olan bu teknik, benzersiz lezzeti ile gerçek zeytinyağı tadını kullanıcılarına sunar. Etkin bir lezzet ve özgün bir tada sahip olan bu yağ, zeytin tutkunları için paha biçilemez özelliktedir. Ender olan bu yöntem, zahmetli ve ürün bazında düşük randıman sağladığı için fiyat olarak da bedeli yüksektir. Ancak elde edilen tat ve doyum gerçek anlamda yüksektir.

Ham Zeytinyağı

Zeytinin işlendikten hemen sonraki, rafine edilmemiş durumuna denir. Lezzetten uzak, tadı ve kokusu yoğun olduğundan tercih edilmez. %2’den daha yüksek asit oranına sahiptir. Aslında Lampante ve rafine zeytinyağının ham maddesi de denilebilir. İşlemlerden geçtikten sonra rahatlıkla kullanımı söz konusudur.

Yeşil zeytinin ilginç ve acımsı tadını deneyenler gerçekten farklı bulur. Yeşil zeytin sütümsü bir yapıya sahip olurken, aynı acımtırak etkiyi yağa da yansıtmaktadır. Bu şekilde aktif ve özgün bir yağ elde edilir. Bu tip yağlar tatlarının baskınlığı nedeni ile herkesin kullanamadığı, sadece tercih edenlerin ve sevenlerin kullandığı bir türdür. Özel bir sos olarak alınarak kullanılabilir.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Oldukça eski, tercih edilen, günümüzde çok fazla uygulanmamak ile birlikte en lezzetli ve şifalı olan zeytinyağı türüdür. 27 derecenin altında soğuk su ile birlikte sıkılan, en taze şekli olarak adlandırılabilir. Oldukça yüksek oranda kullanım alanı vardır ve özellikle soğuk yemekler, mezelerde tercih edilen bir türdür.

Su ile birlikte işlem gören zeytinler, özlerinde ki özellikleri kaybetmeden, yağa dönüşmektedirler. Bu şekilde şifaları da korunur. Ülkemizde taş baskıdan sonra en eski yağ yapım tekniği olarak gözlemlenir. Buna keza lezzeti de oldukça baskın, rengi koyu ve hoştur. Şifalı yemekler ve haricen kullanım için de uygun olan bu tür, yoğun şekilde bulunmasa da, bölgesel üretim yapılan yerlerden temin edilebilir.

Organik Zeytinyağı

Zeytin ağacı bulunduğu bölge özellikleri ile anılan, tada ve kokuya sahip olan oldukça özel bir ağaçtır. Meyveleri de aynı şekilde belirgin bölgesel tatlar içermektedir. Bu bölgelerde ki zeytinlerin, özelliklerini kaybetmeden işlenerek, adı ile sunulması organik sıkma zeytinyağının doğuşunu sağlamıştır. Edremit, Ayvalık ya da Gemlik bölgeleri bu tip yağlara örnek olarak gösterilebilmektedir.

Zeytinin yetiştiği ortam, nem, sıcaklık ve toprak verimi doğrudan lezzetini de etkilemektedir. Ülkemizde Güney Marmara, Ege bölgesi ve nispeten Akdeniz bölgelerinde zeytin yetişimi için uygun ve verimlidir. Ancak her bölgenin zeytin yapısı, meyve kalitesi ve özelliği farklılık göstermektedir. Bu da zeytinin yağ ya da sofralık olarak kullanılmasında belirleyici bir etmendir.

Erken Hasat Zeytinyağı

Erken hasat zeytinyağı, zeytinin işlenme yönteminden değil, işlendiği zamanda ki durumundan esinlenir. Bu tip zeytinyağı Ekim ile Mart ayları içinde gerçekleşir ve hasadın yapıldığı bölgeye göre değişiklik gösterir. Olgunlaşmamış, yeşil zeytinin toplanarak işlenmesi sonucu elde edilir. Keskin bir tadı olan bu ürün, acımsı ama yoğun bir tada da sahiptir. Özellikle salatalarda, mezelerde tercih edilen özel sos görevi görebilen enfes bir üründür. Soğuk olarak kullanılan zeytinyağı her zaman şifa ve lezzet bakımında da keyifli bir tüketim seçeneğini kullanıcılarına sunar.

 

Yardıma İhtiyacınız Var mı ?

Hemen bizlerden destek alın

whatsapp icon